Rýchle autá vo štvrtok aj na Hlavnej ulici

01.05.2013 Prešov

Jubilejný 20. ročník Rally Prešov sa uskutoční 2. -4. mája a organizátori urobili všetko preto, aby bol zaradený do medzinárodného kalendára FIA.„Samotná súťaž má viacero medzníkov, pričom prvým je spomínané jubileum. Aj preto sme vlani pozvali pozorovateľa z FIA a požiadali sme o súťaž vyššieho rangu, čiže súťaž majstrovstiev Európy. FIA tento šampionát opäť upravila, jazdia sa ME a Európsky pohár, do ktorého je zaradených dvadsať súťaži z celej Európy. Medzi nimi je aj Rally Prešov. Veľmi si to ceníme, že sme sa dostali do tejto spoločnosti. Máme síce najnižší koeficiet 2, ale do celého seriálu sa započítavajú body zo všetkých súťaží. Očakávame viacero zahraničných jazdcov a predpokladám že solídna enkláva príde spoza rieky Moravy, lebo tento pohár jazdí pomerne dosť českých posádok, “ hovorí jeden z organizátorov Vladimír Bánoci.
Podobne ako po iné roky aj teraz bude riaditeľstvo súťaže v Mestskej športovej a pred ňou aj servisné parkovisko. Už od utorka 30. apríla si budú môcť jazdci vyzdvihnúť na riaditeľstve nutnú dokumentáciu aby mohli absolvovať obhliadku trate na nasledujúci deň a rovnako aj vo štvrtok. Podvečer sa uskutoční slávnostný štart a predstavenie posádok na štartovej rampe pred Mestským úradom v pešej zóne. Organizátori pripravujú pre fanúšikov rely viaceré opatrenia.
Organizátori pripravil 420 km dlhú trať s dvanástimi rýchlostnými skúškami s celkovou dĺžkou 160 km. Po oba dni posádky absolvujú zhruba 80 ostrých kilometrov, keď ich čakajú tri eresky, ktoré absolvujú dvakrát. Samozrejme že chýbať nemôže ani atraktívny mestský okruh na výpadovke z Prešova v Ľuboticiach.

Slávnostné odštartovanie pretekov sa uskutoční aj za prítomnosti primátora mesta Prešov Pavla Hagyariho už vo štvrtok na Hlavnej ulici o 19:00.

Vozidlá budú postupne prichádzať v smere od hotela Dukla z Hlavnej ulice na pešiu zónu pred mestský úrad. Zoradia sa pozdĺž Južného mestského parku. Slávnostný štart bude na komunikácii medzi konkatedrálou sv. Mikuláša a Južným mestským parkom.

Slávnostný štart a ukončenie súťaže sa uskutočnia bez uzávierky miestnej komunikácie na Hlavnej ulici s rešpektovaním platných predpisov cestnej premávky.

„Snažíme sa preteky zhutniť a nie zbytočne natiahnuť. Prvý súťažný deň sme vtesnali do popoludňajších hodín, štart súťaže bude na poludnie, aby sme umožnili jazdcom sa dobre vyspať. V piatok 3. mája štartujeme o 12.00 hod. a prvé auto v cieli očakávame o 18.30 hod. V sobotu je štart o 9.00 hod. a víťaza Rally Prešov privítame na cieľovej rampe o 15.30 hod. , “ prezradil k rely V. Bánoci.

V rámci Rally Prešov sa uskutoční aj Slovenský Rally pohár, ktorý má v tomto roku zjednodušené podmienky čo sa týka samotnej trate. Kým vlani jazdili iba vybrané časti jednotlivých rýchlostných skúšok, v tejto sezóne absolvujú identický trať ako jazdci majstrovstiev Slovenska. Pôjdu plnohodnotné eresky a čaká ich jedna runda.

Viac informácií na stránke: http://www.rallypresov.srs.sk/index.php?co1=1&co2=0&co3=0&co4=0&co5=1

Uzávierky ciet v súvislosti s Rally Prešov.

2.5.2013 štvrtok


Trasa: V. Šariš - Medzany
Uzávierka: 11:30 – 15:30

3.5.2013 piatok


Trasa: Kokošovce - Abranovce – Žehňa – Tuhrina – Lučina – Červenica - Opina
Uzávierka: 11:00 – 17:30

Trasa: Rankovce - Herľany - Banské
Uzávierka: 11:50 – 17:30

Trasa: Zamutov - Zlatá Baňa
Uzávierka: 12:45 – 18:30

4.5.2013 sobota


Trasa: Ľubovec – Suchá Dolina – Sedlice – Miklušovce – Klenov - Margecany
Uzávierka: 09:15 – 16:00

Trasa: Žipov - Hrabkov – Ovčie - Víťaz
Uzávierka: 08:30 – 15:30

Trasa: Sekčov /od Maxu/ - Ľubotice - výjazd na hlavnú cestu na Bardejov aj do Popradu a aj opačný jazdny smer
Uzávierka: 09:45 – 15:00

Tlačové stredisko Rally Prešov

 Jana Jurčišinová, Mgr.
 

Vyberte región